Alles over Binance Coin

Ben je je aan het verdiepen in de cryptomarkt en is je oog gevallen op Binance Coin? Hieronder vind je alle relevante informatie met betrekking tot deze interessante cryptocurrency die is opgericht door Binance.

Wat is Binance Coin?

Binance Coin is een cryptocurrency van de grote crypto-exchange Binance. Via deze exchange is het mogelijk om te handelen in verschillende populaire cryptomunten; maar Binance heeft dus ook zijn eigen cryptomunt op de markt weten te zetten (BNB Coin).

Binance Coin is volledig ontwikkeld op de blockchain van Ethereum. Er bestaat een maximum van 200 miljoen uit te geven BNB tokens. In eerste instantie is de Binance Coin ontwikkeld ter gebruik op het platform van Binance zelf. De coins worden gebruikt ter verzilvering van handelskortingen op de Binance exchange. Elk half jaar wordt het percentage aan korting – naar verwachting – gehalveerd. In het eerste jaar begon Binance met 50% korting.

Omdat Binance Coin een groot deel van zijn waarde dreigde te verliezen, heeft Binance ervoor gekozen om tokens terug te kopen en deze te vernietigen. Zo wordt er kunstmatig gesleuteld aan de verhouding tussen vraag en aanbod. Naar verluid zal slechts de helft van de tokens overblijven.

Hoe werkt Binance Coin?

De Binance Coin is in haar wezen gebaseerd op de blockchain van het populaire Ethereum. Desalniettemin is het niet mogelijk om nieuwe coins te minen. Dit heeft alles te maken met het feit dat alle coins bij voorbaat al zijn gedistribueerd via de route van de ICO (Initial Coin Offering). Met andere woorden: alle Binance Coins bestaan al.

Wat kan je met Binance Coin?

In potentie zou je Binance Coin kunnen gebruiken binnen veel toepassingen. In de praktijk dient deze crypto echter met name ter financiering van de handelskosten op de Binance Exchange. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van Binance tokens ter investering in specifieke ICO’s. Deze dienen echter wel te worden gevonden in het Launchpad-programma van Binance zelf.

Het is dus écht de bedoeling om Binance Coin zuiver functioneel te houden binnen de grenzen van de Binance Exchange als zodanig. Het is in die zin een cryptocurrency met een duidelijke missie. Tóch zijn er meer aanvullende mogelijkheden dan je denkt. Zo zijn er reisbureaus die het mogelijk maken om te betalen in BNB en zijn er online casino’s te bespelen waarin BNB gebruikt kan worden. Als je zoekt naar mogelijkheden, zal je ze dus zeker vinden. Wel dient gezegd te worden dat veel van deze mogelijkheden – voor nu – slechts relevant zijn voor landen uit het buitenland.